Som gastekniker har du ansvaret for, at dine kunder ved, at dit arbejde er pålideligt – og derfor skal du også bruge det helt nøjagtige udstyr. Der er ingen der skal tage fejl af, hvor vigtigt en gasteknikers arbejde egentlig er.

Sæt din lid til dit udstyr

Som gastekniker ved du også, at gas hverken kan ses, føles og i visse tilfælde heller ikke kan lugtes. Derfor bruges der en gasdetektor, så man ved nøjagtig hvornår der skulle opstå et tilfælde der gør, at et område skal evakueres.

Har dit udstyr større fejltolerancer kan dit arbejde pludselig få fatale følger. Har du eller en kunde en brændeovn eller en grill stående, kan der komme et større læk af kulilte – hvilket også bliver kaldet den stille dræber. Selv noget så småt som en ovn, kan pludselig lække med denne kvælende gas. Kulilte optages 250 gange nemmere af de røde blodceller i kroppen end ilt, og er et kvælstof. Det går altså ind og fortrænger ilten i kroppen, som normalt bliver transporteret rundt via blodet – hvor der nu er kommet kulilte ind i stedet. Der kan opstå en mangel på ilt og det kan skade organerne rundt i hele kroppen. I svære tilfælde kan det gå ind og give mangel på ilt i dine to vigtigste organer; dit hjerte og din hjerne.

Installerer du derimod en gasdetektor med kuliltealarm, kan du vide dig sikker på, at den giver lyd fra sig, såfremt kulilteniveauet i rummet er for højt. Den afgiver en høj lyd fra sig, og personerne i rummet ved, at der skal evakueres.

Hvem kan bruge gasmålere?

I princippet kan alle bruge en gasdetektor. Nøglen er dog, er være helt sikker på, hvor man skal placere denne. Som gastekniker kan du som en anden Supermand, lade din kunder vide, at du, ved at installere deres gasdetektor med kuliltealarm, har givet dem et mere sikkert hjem.

Dit job er selvfølgelig først og fremmest at udføre opgaven, som din kunde har sat dig til – men ubevidst lader dine kunder sikkerheden i deres hjem, i dine hænder. Her har du chancen for, at træde frem i lyset, og sørge for at have din samvittighed på det rene – du har intet mindre end reddet liv, blot ved at give den service, du blev ansat til i første omgang.

Så et godt, vedligeholdt gasapparat er selvfølgelig først og fremmest den bedste mulighed for at undgå gasudslip. Men alligevel registreres der årligt 5-10 ulykker med naturgas uden dødelig udgang i Danmark. Årsagen er næsten udelukkende manglende vedligeholdelse af apparaterne, men også sjusket installationsarbejde. Her kan du komme folket i forkøbet, ved at installere en gasdetektor fra start, så du er sikker på, at selvom installationen ikke er i top, så er det muligt at blive advaret, såfremt der er et kulilte udslip.

Der findes meget forskelligt måleudstyr til måling af CO2-niveauer.

Vær sikker på, at dine kunder betragter dig som Superman i forklædning, og køb en pålidelig gasdetektor fra Testo.